Söndag 9 april firar vi palmsöndag som inleder Stilla veckan.
Kollekten samlas till Caritas Sverige projekt i Sydsudan som har drabbats av torkan. Detta projekt ska bland annat förse omkring 10 000 människor bland de mest utsatta med mat i åtminstone 6 månader och omkring 24 000 människor med rent vatten. Dessutom kommer utbildning i jordbruk under torka att ges under den svåra tiden fram till nästa skörd.

Härmed tillkännages att syster Beata hat blivit utnämnd till moder i Birgittasystrarnas kloster i Djursholm.
Vi gratulerar henne och önskar Guds hjälp och välsignelse.

Allt fler har börjat swisha kollekten till församlingen.
Glöm dock inte att märka betalningen med ändamål: kyrkkaffe, kollekt, gåva etc.

Korsvägsandakt - på torsdag kl.17.30 i Vårfrukyrkan
Korsvägsandakt - på onsdag kl.17.00 i Mariakyrkan.

Tillfälle till bikt ges i samband med mässorna under fastetiden.

s. Birgitta tog farväl av församlingen söndagen 12 mars.

Efter många år av pastoralt arbete i församlingen i Åkersberga har s. Birgitta flyttad till Josefinahemmet i Bromma.
Vi tackar henne för alla dessa år av trogen tjänst, engagemang, och hjälp i vår församling. Många uttrycker sin stora uppskattning.

Kristen konstutställning i Mariakyrkan, Åkersberga

av konstnären och vår församlingsmedlem Lars E Korse,

varje söndag kl.13-15 fram till 9 april 2017.

RETRÄTT före påsken i Heliga Hjärtas kloster, Omberg

torsdag 30 mars – söndag 2 april 2017.

Temat: De säger att han uppstod från de döda. En meditation om den tomma graven.

Ledare: kyrkoherden. Anmälan och frågor: Margareta Envall 08-7587726, 0708773625.

Flyktingarbetet i vår Församling

Efter nyår fortsätter vi erbjuda aktiviteter för flyktingar och asylsökande barn, ungdomar och vuxna
i kyrkans lokaler i Täby och Åkersberga.

Träffar i Täby sker följande söndagar kl.14.00-16.00: 22 jan, 12 feb, 12 mars, 2, 23 april, 21 maj, 11 juni 2017.

Träffar i Åkersberga sker samma söndagar kl.13.30-15.30.

Katolska Mariadagar med mässa i den Heliga Birgittas barndomskyrka i Skederid, Finsta.
kl.12.30-16.00 lördagarna: 7 jan, 4 febr, 4 mars, 1 april, 6 maj, 3 juni, 1 juli.

Program: Guidning av kyrkan, inledning och Birgittasång, förbön med ljuständning, rosenkransbön, inre bön, vesper. OBS! Kyrkkaffe serveras inte. Medtag egen förtäring om så önskas. Buss 677 (Norrtälje-Finsta-Rimbo-Uppsala) med anslutning till buss 676 (Stockholm-Norrtälje).

Välkomna! Monica Söderlund och övriga medarbetare.

En möjlighet att betala kyrkkaffe, kollekt eller att skänka en gåva till församlingen.
Glöm dock inte att märka betalningen med ändamål: kyrkkaffe, kollekt, gåva etc.

Församlingens Swish nummer är:

Fredag 31 mars 2017
Balbina, jungfru och martyr. Benjamin, martyr.